Atatürk Havalimanı

Atatürk Havalimanı
Türkiye’nin ilk havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı, uzun yıllar boyunca İstanbul’un havayolu ulaşımı ihtiyacını karşılamıştı. Geçtiğimiz yıl İstanbul Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte faaliyetleri biten Atatürk Havalimanı ile ilgili merak edilen birçok soru bulunuyor. Atatürk Havalimanı tarihi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki, Atatürk Havalimanı hangi yılda inşa edildi? İstanbul Havalimanı’nın açılmasından sonra Atatürk Havalimanı ne olacak?
İstanbul Havalimanı’nın açılmasından sonra kullanıma kapatılan Atatürk Havalimanı, sosyal alan olarak kullanılabilecek. İstanbul’un tarihi havalimanının tarihi de birçok kişi tarafından merak ediliyor. Avrupa Yakası’nda faaliyet gösteren havalimanının eski ismi Yeşilköy Havaalanı’dır. Türkiye’de ilk kez havayolu ulaşımı kullanılırken merkez olarak Yeşilköy Havaalanı kullanılırdı. 1953 yılından itibaren Uluslararası uçuşlar gerçekleştirilen havaalanına 1985 yılında Atatürk ismi verilmiştir. Faaliyet gösterdiği yıllar boyunca sayısız uçuğa ev sahipliği yapan ve dünyanın en yoğun trafiğe sahip havaalanlarından biri olmayı başaran Atatürk Havalimanı, 2019 yılında trafiğe kapatıldı.
Atatürk havalimanının sivil uçuşlara kapatılmasının ardından birçok kişi havalimanının tarihi ve bilgilerini araştırmaya başladı. Havalimanı ile ilgili birçok önemli bilgi bulunuyor. Yolcu kapasitesi geçmiş yıllarda yaşanan olaylar ve havalimanıyla ilgili çeşitli bilgiler dikkat çekiyor. İşte Atatürk Havalimanı ile ilgili tüm ayrıntılar!
Atatürk Havalimanı Ne Zaman Kapandı?
İlk olarak 1933 yılında İstanbul ve Ankara illeri arasında yapılan uçuş ile kullanılmaya başlanan Atatürk Havalimanı, 1985 yılına kadar Yeşilköy Havaalanı ismiyle kullanılmıştır. Seneler boyunca birçok kişinin kullandığı Atatürk Havalimanı tarihi açıdan önemli bir değerdir. 2019 yılında İstanbul Havalimanı’nın faaliyete geçmesiyle birlikte kullanıma kapatılan Atatürk Havalimanı ile ilgili çeşitli sorular soruluyor. Atatürk Havalimanı ne olacak hakkında araştırmalar yapılıyor. Pist uzunluğu ve yolcu ağırlama kapasitesiyle hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın en büyük havalimanları arasında yer alan Atatürk Havalimanı, 2019 yılından beri sivil uçuşlara kapatılmıştır.
Havalimanının sivil uçuşlara kapatılmasıyla birlikte alanın geleceğinin ne olacağı merak ediliyor. Yapılan açıklamalarla bölgenin yeniden yapılandırılacağı ve alanın yeşillendirileceği belirtildi. Çeşitli projelere de ev sahipliği yapacak olan Atatürk Havalimanı hastane olarak da kullanılabilir. Korona virüs sürecinde hastane olarak kullanılması gündeme gelen bölgeyle ilgili henüz net bir gelişme bulunmuyor. İstanbul’un tarihi açıda oldukça önemli bir yeri olan havalimanı, görevini İstanbul Havalimanına bırakmıştı.
Atatürk Havalimanı Adresi Bilgisi
Bir zamanlar İstanbul’un en işlek havalimanları arasında yer alan Atatürk Havalimanı, 1 yıldan fazla süredir sivil uçuşlara kapalı bir şekilde duruyor. İstanbul’un en yoğun trafik bölgeleri arasında yer alan Atatürk Havalimanı taraflarında şimdilerde sakinlik dikkat çekiyor. Atatürk Havalimanı’nı görmek ve tarihi özelliklerini keşfetmek isteyen kişiler, Atatürk Havalimanı nerede gibi sorular soruyor. Atatürk Havalimanı, Bakırköy ilçesine bağlı Yeşilköy semtinde bulunuyor.
Atatürk Havalimanı, Bakırköy ve Yeşilköy ilçeleri arasında yer alıyor. DHMİ tarafından işletilmiş olan havalimanının hem iç hatlar hem de Atatürk Havalimanı dış hatlar bölümü bulunuyordu. Birçok ülkeden önemli uçuşların gerçekleştiği havalimanında ulaşım ağıda gelişmişti.
Farklı ülkelerden ticari amaçlı getirilen ürünler, Atatürk Havalimanı gümrük müdürlüğü tarafından kontrol ediyordu. Bir dönem oldukça kalabalık olmasına karşın sivil uçuşlara kapatılmasından sonra herhangi bir hareket bulunmuyor. Atatürk Havalimanı’na ulaşmak isteyen kişilerin tercih edebileceği farklı ulaşım araçlar bulunuyor.
Atatürk Havalimanı Ulaşım Olanakları
Yeşilköy’de yer alan havalimanına ulaşım sağlamak için farklı oto yollar kullanılabiliyor. Avrupa Yakası’nda yer alan havalimanına farklı ilçelerden gitmek için tercih edilmesi gereken güzergahlar vardır. Yol üzerinde trafik olmadığı durumlarda yaklaşık olarak 40-45 dakika içinde Atatürk Havalimanı’na ulaşmak mümkündür. Peki, Atatürk Havalimanı nasıl gidilir?
Atatürk Havalimanı’na gitmek için metro tercihi kullanılabilir. Trafiğe takılmadan rahat ve güvenli bir metro yolculuğu yapılarak havalimanına ulaşmak mümkün olabiliyor. Havalimanı taşındığı için eskisi kadar yoğun seferler yapılmasa da belirli aralıklarla metrolar geçebiliyor. Atatürk Havalimanı ulaşım seçenekleri söz konusu olduğunda araç kiralama alternatifi de avantajlı bir seçenek olarak öne çıkıyor. Vatandaşlara sunulan araç kiralama hizmetlerinin birçok avantajlı yönü bulunuyor.
Peki, Atatürk Havalimanı uçak iniyor mu? Havalimanına şuan herhangi bir şekilde uçak inişi gerçekleşmiyor. Sivil uçuşlara tamamıyla kapatılan bölgeye gezi amacıyla gidilebiliyor. Bölgeye gidecek kişilerin belirli bir noktadan sonra devam edemeyeceğini bilerek gitmesi öneriliyor.
Atatürk Havalimanı Yolcu Hizmetleri
Bir dönemin en çok tercih edilen havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı, yolcu hizmetlerinin gelişmişliği ile öne çıkıyordu. Bölgede verilen konaklama ve araç transferi hizmetlerinin yanında Atatürk Havalimanı oto park faaliyetleri de yürütülüyor. Bahçelievler araç kiralama hizmetleri profesyonel ve kurumsal bir şekilde veriliyor.