araç kiralama
TÜRKİYEYİ KEŞFET

Marmaris’te Mutlaka Gidilmesi Gereken Yerler

“Bu yaz da Marmaris’e gidelim” cümlesi veya benzerlerini hayatımızda en az bir kere düşünmüş, duymuş hatta bu planımızı uygulamış olmamız çok mümkün. Türkiye’de, hatta yurtdışında yaşayan birçok kişinin Marmaris’in güzeller güzeli doğasından yararlanmak istemesi çok anlaşılır. Özellikle yaz aylarında ilgiden dolayı iyice kalabalıklaşan Marmaris güzelliğinden hiçbir şey kaybetmiyor. Marmaris’e gitme planları yapanlar, Marmaris’te olanlar veya Marmaris’e bilet almış yaz severler için Marmaris’te gezilmesi gereken yerler listesi hazırladık, huzurlarınıza sunuyoruz.

Marmaris Koyları

Kleopatra Plajı
  • Sedir Adası – Kleopatra Plajı

Nasıl Antik Mısır’ın son Helenistik kraliçesi Kleopatra güzelliğiyle dillere destansa, Sedir Adası’nda bulunan Kleopatra Plajı da doğal güzellikleriyle gezip görenlerin dilinde. Plajın adının Kleopatra olmasının sebebi ise Kleopatra ve İskender’in gizli aşklarını bu altın kumlarda geçirmiş oldukları söylentisidir. Ada müze kategorisinde olduğu için adaya giriş maalesef ücretli fakat bu ücret göreceğiniz güzellik karşısında hiçbir şey. Turkuaz denizin serin sularında, altın kumların sıcaklığında kendinizi adeta bir Kleopatra, bir Sezar gibi hissedebilme lüksüne erişiyorsunuz. Adaya genellikle belli bölgelerden kalkan tekne turlarıyla ulaşım sağlayabilmek mümkün. Çamlı Köyü’nden kalkan dolmuş teknelerle de adaya varabilirsiniz.

İncekum Plajı
  • Marmaris Koyu – İncekum Plajı

Marmaris gezilecek yerler listesinin başlarında yer alan İncekum Plajı’nı gören çoğu plaj severlerin ağzında hayatlarında gördükleri en güzel plaj olduğu söylentisi dolanmakta. İncekum Plajı’nın en önemli özelliklerinden biri Kleopatra Plajı’nda olduğu gibi altın sarısı kumları. Masmavi denizi kademe kademe derinleşmekte ve berraklığını uzunca zamandır kaybetmemiş haldedir. İncekum Plajı’na araba yolu bulunmaktadır ve özel aracınızla da plaja ulaşım sağlayabilmektesinizdir. Plajın etrafında çeşitli meyve ağaçları ve bahçeleri bulunmaktadır. Plajda dolanırken kendinizi bir doğa masalının içerisinde hissetmek çok mümkün.

Cennet Koyu
  • Cennet Koyu

Belli bir yere geldikten sonra yürüyüşle ulaşabileceğiniz bir koy olan Cennet Koyu, dokunulmamış, işletmelerin bulunmadığı haliyle sizlere doğanın güzelliklerini sunma konusunda son derece iddialı. Tekne veya yatlarla ulaşımın daha kolay olduğu koy sakinlik ve huzur arayanlar için adı gibi bulunmaz bir cennet. Herkesin gittiği yerlere gitmek istemiyorum, kalabalık sevmiyorum, denize girdiğimde berrak bir suyla karşılaşmak istiyorum diyorsanız Cennet Koyu tam sizlik bir yer.

Marmaris Müzesi

Marmaris Müzesi

Milattan Önce 1044 yılında, İyonlar döneminde yapılan Marmaris Müzesi I. Dünya Savaşı döneminde çokça zarar görmüştür. Seksenli yıllarda gerçekleştirilen son restorasyonlarından sonra 1991 yılında son haliyle müze olarak kapılarını ziyaretçilerine açmıştır. Müze Marmaris’in simgesi halindedir. Müze içerisinde belirli tarihi periyodlara ait birçok tarihi eser bulunmaktadır. Hem yazın tadını çıkartayım hem de biraz kültür gezisi yapayım diyen tarih meraklıları Marmaris Müzesi’ne uğramadan geçmemeliler.

Baca Mağarası

Deniz sporlarına düşkünüm, dalış yapmak benim için bir tutku diyenlerdenseniz Marmaris’te bulunan Baca Mağarası tam sizlik bir mekan. Marmaris birçok yönden birçok kişi için cennet, dalış sporuyla ilgilenen veya su altı fotoğrafçılığıyla ilgilenen bireyler için ise Baca Mağarası bir cennet haline gelmekte. Baca Mağarası denilmesinin sebebi ise mağaranın yapısının bir şömineye benziyor olmasıdır. Mağaranın içerisinde özellikle karides ve kardinal balıkları görülmeye değerdir. Mağara, ilgilenenlere 50 metreye kadar dalış yapma imkanı sunmaktadır.

Amos Antik Kenti

Amos Antik Kenti

Amos, Eski Yunanca’da “Ana Tanrıça Tapınağı demektir. Amos Antik Kent kalıntılarıyla birlikte Marmaris bölgesinde yerleşimin milattan önce 2. Yüzyıla kadar dayandığı da kanıtlanmış olmaktadır. Her tapınak gibi Amos da bir tepe üzerinde yer almakta, Asarlık Tepesi. Amos Antik Kenti’nden geriye maalesef çok fazla kalıntı kalmamıştır fakat sahil yamaçlarında kentin surlarını ve tiyatro alanını görmek mümkün oluyor. Amos Antik Kent mensuplarının bir zamanlar kahkahalarla izlediği tiyatro oyunlarını hayal etmek ve tarihin ufkumuzu genişleten yapılarını görmek istiyorum derseniz Marmaris’e gitmişken Amos’a da uğramayı unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı