Mudanya Da Gezilecek Yerler

Mudanya Gezilecek Yerler
Mudanya’da görülecek yerler bölgenin tarihsel ve coğrafi koşulları bakımından oldukça farklılık taşımaktadır. Yeşillikler içinde yer alan harika doğası, zeytin bahçelerinden yayılan enfes kokular ile birlikte Mudanya gezilecek yerler açısından son derece fazla çeşitliliğe sahiptir.
Marmara Denizi’nin hemen kıyısında bulunan ilçe, Bursa’ya bağlıdır. Özellikle il merkezinden yaz aylarında serinlemek ve denize girmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir ancak son yıllarda Türkiye’nin her yerinde özel doğası ve sundukları ile turist çekmeyi başarmaktadır.
Mudanya Doğal Güzellikleri
Mudanya doğal güzellikleri ile dikkat çeken ve başta Bursa olmak üzere civar bölgelerinde de turistlerin tercihi olan bir yapıya sahiptir;
- Yıldıztepe; sadece Mudanya olarak değil aynı zamanda Bursa geneli için de en güzel konuma sahip olan Yıldıztepe, Marmara Deniz’ine bakan görünümü ile birlikte güneşin doğuşu ve batışı konusunda en güzel izleme noktasını oluşturmaktadır. Aynı zamanda Aşıklar Tepesi olarak da bilinen bölge, ilçeye bağlı Kumkaya bölgesinin yakınındadır. Tepede bulunan kafe ve park gibi alanlar sayesinde de çok uzun saatler burada vakit geçirmek mümkündür.
- Kumyaka; en az Mudanya kadar güzel olan Kumyaka beldesi eşsiz plajı ve temiz denizi ile görülmesi gereken yerler arasında kendisine yer bulmaktadır. Özellikle eski zamanlarda çok fazla Rum nüfusuna sahiplik yaptığı için Rum evlerinin özel mimarisinin korunduğu belde hem deniz hem de tarihi ziyaret olarak tercih edilebilir.
- Tirilye; Mudanya’da ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunan ve ilçe merkezine sadece 11 km uzaklıkta bulunan Tirilye’de Rum esintilerini yakalayabileceğiniz gibi taş döşeli dar sokaklarında özel anlar yaşayabilirsiniz. Ayrıca belde pek çok tarihsel yapıya da sahiplik yapmaktadır.
Mudanya’da Görülecek Tarihi Yerler
Mudanya’da görülecek tarihi yerler de ilçenin en az doğal güzellikleri kadar son derece yüksek orana sahiptir. Bu kapsamda;
- Apostoloi Kilisesi; Mudanya’da bulunan en eski yapıların başında gelen bu özel kilise, her ne kadar şimdi bakımsız halde bulunsa da erken dönem Hıristiyan mimarisini görmek açısından önemlidir. Ayrıca bir dönem cami olarak da kullanılmıştır. En son yapılan restore 1901 yılına aittir ve 1980 yılından beri metruk halde bulunmaktadır.
- Dereköy Kilisesi; Eşsiz bir mimari yapı görmek istiyorsanız Dereköy Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz. 1857’de yapıldığı için gotik dönemden esintiler taşıyan kilisede her yıl Fener Rum Patrikliği tarafından ayinler düzenlenmektedir.
- Taş Mektep; Tirilye’de bulunan Taş Mektep 1904 – 1909 tarihlerinde yapılmış olup 1922 yılına kadar Rum asıllı öğrencilerin eğitim gördükleri bir yer olarak kullanılmıştır.