TÜRKİYEYİ KEŞFET
Silivri De Gezilecek Yerler

Silivri Gezilecek Yerler
Antikçağ’dan günümüze kadar önemli bir yerleşim yeri olmuş Silivri’de görülecek yerler doğal ve tarihsel özellikleri ile öne çıkmaktadır. Tarih boyunca Traklar, Megaralılar, Persler, Romalılar, Bizanslar, Osmanlılar gibi pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Silivri gezilecek yerler açısından oldukça zengindir.
Silivri Doğal Güzellikleri
Önemli bir liman bölgesi olduğu ve denize yakın oluşu nedeniyle Silivri doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine özel anlar yaşatmaya yardımcı olmaktadır;
- Silivri Sahili; Üç kısımdan oluşan Silivri Sahili, bu bakımdan ziyaretçilerinin farklı ihtiyaçlarını gidermektedir. İlk kısımda çay bahçeleri bulunur. Burada restoran ve kafe bakımından son derece geniş seçenekler bulunmaktadır. Daha çok yaz aylarında hareketlilik kazanan ikinci kısımda ise mevsimsel olarak lunapark ya da benzeri eğlenceler düzenlenmektedir. Üçüncü kısım ise deniz kıyısında yer almakta olup özellikle eşsiz bir deniz manzarası seyretmek isteyenlerin tercihi olmaktadır.
- Klassis Golf Club; Her ne kadar yapay olarak yapılmış olsa da çevresi ile özel bir uyum göstermesi sonucunda bu özel golf kulübü, eğer golf oynamayı seviyorsanız mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yer olacaktır. PGA sertifikası, 18 çukurlu alanı ve 1700 dönümlük bir araziye kurulmuş olan golf alanı bu spora ilgisi olanları çok mutlu edecektir.
Silivri Tarihi Yerleri
Silivri tarihi yerleri köklü bir geçmişe sahip olduğu için ziyaretçilere oldukça fazla seçenek sunmaktadır;
- Mimar Sinan Köprüsü; Silivri Çayı üzerinde bulunan Mimar Sinan Köprüsü, çok uzun zamanlardan bu yana kullanılmış bir köprüdür. 1568 yılında yapımına başlanmış ve çeşitli dönemlerde onarıma uğramıştır. 2006 yılında ise taşıt trafiğine kapatılmış olup sadece yaya trafiğine açık olarak kullanılmaktadır.
- Silivri Dünya Çalgıları Müzesi; Dünyada bir ilk olan ve farklı coğrafyalara ait enstrümanların yer aldığı Dünya Çalgıları Müzesi, müzik ve kültür meraklılarını çok mutlu edecek. 60 farklı ülkeye ait yaklaşık 300 ayrı müzik aletinin bulunduğu müze, bu bakımdan halkların kültürlerini yakından tanımak isteyenlere de iyi bir fırsat sunuyor.
- Recep Kaptan Çeşmesi; Balkan Savaşlarına katılan Recep Kaptan ismindeki birisi için yapılmış olan çeşme, bölgedeki çeşmelerin tipik örneklerini yansıtıyor. Günümüzde ise çeşmeden su akmıyor.
- Çantuğa Rum Kilisesi; Rum kilise mimarisinin en güzel örnekleri arasında yer alan ve halk arasında Papazlı Kilisesi olarak da bilinen bu yapı, günümüzde harabe halinde olmasına rağmen ana yapısını koruduğu için hem tarih hem de mimari meraklıları tarafından bölgede ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır.